:: 講台討論區 ::

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4035|回復: 6

懷念阿靳〈亨亨聲〉2013-03-28

"是非的野,聽的好開心,但講的就好痛心..."

由黃洋逹參選事件所引發的一切,似乎最大問題是黃教主,為了打擊阿陶,不昔一切,說服黃洋逹參選。

一個從來唔同意人力理念的人,代表人力參選九東一席...

黃教主在邀請黃洋逹參選時有否向各黨友講明?事實證明是無。

將私怨在政治舞台上解決,就是今日的惡果。

聽完黃洋逹3月27日節目,心中有兩個問題:

1. 他口口聲聲話別人指摘他搞個人祟拜,他回應是:他唔搞這一套。但在該節目中不斷話自己型,咸就唔型...事實他自早朝天下都是一直在搞個人祟拜...
2. 他在節目中話自己無政治前途,唔會參與其他選舉。敢問他的熱血公民是否一個政治團體?熱血公民聚合時有否向他們講清楚...如果無的話,只怕分裂一事只會在熱血團隊上好快發生...

笑死朕 第115集:熱血公民 特立獨行
http://www.passiontimes.hk/?view=prog5&ep=115

1. 一星期以來,是非不斷, 但所有證據, 都在雙方人的口中說出。而所有人都歸邊, 證據大都不可信.

2. 其實冇證據證明教主有否向各黨友講明, 也冇辦法證明 (證據都在雙方口上,都不可信),

3. 因為私怨而派黃洋逹參選九東: 人力一直缺乏有魅力的候選人.當時冇太多人可選擇. 而且戰埸無父子, 何況別的黨 ?

3. 教主是不是最大問題。 其實蕭黃兩人都有責任,人力根本是一班雜牌軍. 沒有兩人首肯,不會組成。

4. 老蕭指控黃洋逹選舉期間散佈謠言。由選舉至今己半年,為何不早說出, 要到今日 ? 兩人又不是到今天才反面. 為何老蕭到今天才說出 ?

5. 老蕭才令我心寒: 一個員工離開, 無論做錯了什麽, 都不應該秋後算帳。 他現在翻舊帳, 還動用那麼多人攻擊, 而且還是集中在一些私怨. 唔同你打工便叫反骨 !! 如果我是他的員工真係心寒

6. 黃洋逹錯就錯在, 地圖炮式攻擊所有人. 要知道政治是合縱連橫, 樹敵太多, 十分不利。 三十幾歲人搞政治, 太幼稚.

老蕭在我心中己完全失望, 雙黃還在觀察中.
1. 一星期以來,是非不斷, 但所有證據, 都在雙方人的口中說出。而所有人都歸邊, 證據大都不可信.

2. 其實冇證據證明教主有否向各黨友講明, 也冇辦法證明 (證據都在雙方口上,都不可信),

3. 因為私怨而派黃洋逹參選 ...
handsomepork 發表於 2013-3-28 23:54

黃洋達自己宣稱擁抱黃毓民主義,自己已經示範咗個人崇拜啦,佢嘅追隨者咪有樣學樣囉。最慘係黃毓民代表嘅理念太模糊,左定右?唯我獨尊?
Talkonly 聽眾是高質素的.

其實最敝都係靚煲皇, 好做唔做, 搞到個個人網archive都係皇上有話兒.
蕭生鍾意Jaqueline呵嗎.   

點解重未有希特拉出來呈清呢個重點.

話時話, 靚煲皇menu有冇菠蘿蛋治?
今晚老蕭都算講得幾清楚,老蕭毓民正式絕交.